Wie ben ik

wie ben ik

Op mijn 8e jaar ben ik begonnen met cellolessen, met piano als bijvak. Mijn eerste cellolessen kreeg ik van Wojciech Szymulski  aan de Fryderyk Chopin muziekschool in mijn geboortestad Warschau, de hoofdstad van Polen. Vervolgens heb ik aldaar de lessen gevolgd in de klas van Wanda Borucinska aan de Jozef Elsner muziekschool.

In Nederland heb ik in Tilburg de cello opleiding aan het Brabants Conservatorium gevolgd en afgerond in de klas van György Schiffer. Daar heb ik ook de opleiding Ensembleleiding afgerond. In de jaren daarop heb ik diverse workshops gevolgd die werden georganiseerd door Arco en Kunstbalie. Ik blijf continu in ontwikkeling en heb mijn eigen lesmethode ontwikkeld.

De eerste jaren na mijn studie heb ik als freelancer in Het Brabants Orkest gespeeld. Ook heb ik in diverse ensembles gespeeld. Toen heb ik gekozen voor de pedagogische kant van het vak, want ik wilde graag lesgeven. Inmiddels geef ik al véle jaren celloles op de Muzelinck in Oss, bij MDM in Vught (voorheen Stars on Stage en MiK), bij Kunstencentrum Waalwijk, bij het Pieck in Drunen (voorheen De Aleph), Phoenix Cultuur in Veghel en Kunst & Co in Uden. Ik werk ook mee aan diverse muziekprojecten en treed regelmatig op.

Jaarlijks organiseer ik regionale cellovoorspeelavonden voor al mijn leerlingen. Zij vinden dit érg leerzaam en heel leuk om zich te presenteren voor familie en vrienden.

Cello vind ik het mooiste en het warmst klinkende instrument. Ik wil je daarom héél graag kennis laten maken met mijn prachtige instrument.  Je mag dan zelf ontdekken en meemaken hoeveel plezier de cello je zal geven !